HemPolitikEbba Busch skrev på "kontrakt" för äldre – nu lägger KD ner hemtjänsten...

Ebba Busch skrev på ”kontrakt” för äldre – nu lägger KD ner hemtjänsten i Huddinge

Enligt ”kontraktet” skulle Kristdemokraterna alltid stå upp för de äldre. Men för de äldre i Huddinge innebär KD-politiken ett slag i ansiktet.

Att lova saker i en valrörelse är en sak. Men hur går det sen när politiker ställs inför verkligheten?

Våren 2018, när Ebba Busch reste land och rike runt med sin kompanjon Bert Karlsson, valde KD-ledaren en vågad form av valfiske – hon skrev på ett kontrakt.

I kontraktet, som KD själva utformat, lovade Busch att Kristdemokraterna skulle stå upp för Sveriges äldre, och att löftet inte skulle kunna brytas. Alltså så som kontrakt fungerar.

– Jag förväntar mig att Sveriges seniorer faktiskt röstar på det alternativ som inte bara pratar, sa partiledaren till Expressen då.

Två och ett halvt år senare kan Sveriges äldre se vad det innebär när KD menar att det inte räcker med att bara ”prata”. Kristdemokraterna i Huddinge vill nu lägga ner den kommunala hemtjänsten. För att den inte är ”lönsam”.

Använde coronapengar för att sänka skatten

Beskedet, som är ett hårt slag för både äldre och personal, kommer bara en månad efter att högerstyret i Huddinge nu uppger att man sänker skatten med tio öre.

Så här skrev lokaltidningen Mitt i den 13 oktober:

”Huddinge räknar med att göra ett positivt resultat på 169 miljoner kronor 2020. En starkt bidragande orsak till den goda ekonomiska situationen är att staten har skjutit till rekordmycket pengar till kommunerna under coronakrisen.”

Ebba Buschs kristdemokrater använder alltså inte bara skattebetalarnas pengar och regeringens coronakrisstöd för att sänka skatten – man avskaffar också den kommunala hemtjänsten trots att kommunens ekonomi är god.

RELATED ARTICLES

Populärt