HemBreakingIntern kritik mot Ebba Busch: "Hon har varnats"

Intern kritik mot Ebba Busch: ”Hon har varnats”

Ebba Bush ger sig inte. Processen mot 81-årige Esbjörn kan gå till domstol. Men nu växer den interna KD-kritiken mot partiledaren.

Bråket mellan Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch och 81-årige Esbjörn fortsätter. Expressen skriver att Esbjörn, som i somras gick med på att sälja sin familjegård till Busch, men senare ångrade sig, kommer att dras inför domstol av partiledaren.

81-åringen ska ha känt sig pressad av Ebba Busch, och vill häva försäljningen av fastigheten. Detta har skapat ett bråk som nu kan sluta med att Busch drar 81-åriga Esbjörn inför rätta.

Får kritik i KD-leden

Affären har skapat stora rubriker under hösten, och även om Busch Thor ser ut att ha juridiken på sin sida, växer nu den interna kritiken mot partiledaren.

Enligt Expressen har nu många inom Kristdemokraterna börjat oroa sig för vilka politiska risker det finns med att Busch trampar gasen i botten för att vinna konflikten med Esbjörn.

– Vi har varnat henne för att fastighetsaffären kan få politiska konsekvenser. Men Ebba måste alltid segra, hon tar inga förluster. Det är en svaghet med henne, säger en källa i KD till Expressen.

– Hon är avrådd från att driva saken. Visserligen har hon juridiken på sin sida. Men det håller inte moraliskt i just det här speciella fallet, säger en annan KD–källa till tidningen.

Tufft läge för Kristdemokraterna

De skarpa varningarna från partikamraterna kommer efter en tuff höst för Ebba Busch. 

Mitt under pandemin spreds bilder på en festande Busch – något som lär minskat trovärdigheten för partiledaren bland folket. 

Och frågan är om inte väljarna börjat tröttna på Kristdemokraternas upptåg. I senaste Sifo-undersökningen får partiet bara 5,7 procent – det är den lägsta siffran för partiet sedan valet för över två år sedan. 

RELATED ARTICLES

Populärt