SverigeGreta Thunberg till syrlig attack mot Trump: "En glad gammal man"

Greta Thunberg till syrlig attack mot Trump: ”En glad gammal man”

Skrattar bäst som skrattar sist. Greta Thunberg leverade idag en tung passning mot Donald Trump, som gör sin sista dag som president.

Tiden är kommen. När Donald Trump går och lägger sig ikväll kommer han inte längre vara USA:s president. Vid femtiden svensk tid kommer hans efterträdare Joe Biden att sväras in som president.

Trumps sista dag som president kommer att bli historisk – av flera skäl. Bland annat valde Trump att inte delta på Bidens invigning. Istället höll han ett kort tal på en flygbas utanför Washington.

Men en som gärna ville ta farväl av Trump var svenska Greta Thunberg. Thunberg och Trump har haft en och annan dust senaste åren. I december 2019 twittrade Trump att Greta Thunberg borde ”lugna ner sig och se en film med en kompis”.

Men det var i september 2019 som Trumps mest kända känga mot klimataktivisten kom.

Trumps tweet från september 2019.

”Hon verkar vara en väldigt lycklig ung flicka, som ser fram emot en ljus och underbar framtid. Så fint att se!”, skrev då Trump om Greta.

Men skrattar bäst som skrattar sist. Idag är Trumps presidentskap slut, och gissa vem som tog chansen att sula iväg en syrlig passning på Instagram?

”Han verkar vara en lycklig gammal man, som ser fram emot en ljus och underbar framtid. Så fint att se!”, skriver Greta Thunberg.

Greta Thunberg på Instagram idag.

Well played, Greta! Well played.

Läs mer

Populärt