HemBreakingAnnika Strandhäll ryter ifrån: "Morden på kvinnor har åter gått in i...

Annika Strandhäll ryter ifrån: ”Morden på kvinnor har åter gått in i radioskugga”

Vi får inte sluta prata om mäns våld mot kvinnor. Det skriver idag Annika Strandhäll i ett kraftfullt Facebook-inlägg.

För bara några veckor sedan var mäns vål mot kvinnor på allas läppar, och partierna tävlade om vilka som hade bäst förslag för att stoppa våldet.

Oppositionen, med Moderaterna i spetsen, hade hög svansföring och menade att regeringen inte gjort tillräckligt för att stoppa våldet.

Men nu ryter S-toppen Annika Strandhäll ifrån, och menar att våldet mot kvinnor ännu en gång hamnat i skymundan. På Facebook delar hon en bild som visar att det skett fem misstänkta mord på kvinnor på bara tre veckor.

”Men nu har såväl oppositionens politiska uppmärksamhet som medias vandrat vidare och man är i full gång med upprördhet över annat. Morden på kvinnor har åter gått in i radioskugga. Så mycket annat är klickvänligare och häftigare att skildra”, skriver Strandhäll.

Hon uppmanar också sina följare att gå med i Facebook-sidan Kvinnofridsupproret, ett nystartat initiativ från Tankesmedjan Tiden, som har som mål att få fart på både media och makthavare i frågan om kvinnors trygghet.

RELATED ARTICLES

Populärt