HemUtblickAvslöjande: Världens rikaste struntar i inkomstskatten

Avslöjande: Världens rikaste struntar i inkomstskatten

Nu kommer allvarliga uppgifter fram om hur lite skatt världens rikaste män betalar.

Hade samhället varit en bil så hade skatt varit bensinen. Men det finns en del som anser att de står över vanligt folk. Nu kommer nya uppgifter om att några av världens rikaste män helt struntat att betala inkomstskatt. 

Det är det oberoende journalistnätverket ProPublica som grävt fram uppgifter om mångmiljardärer som Elon Musk och Jeff Bezos, och upptäckt att ”ansvarsfull” kanske inte är ett ord som passar in på dessa herrar. 

Enligt ProPublica steg den gemensamma förmögenheten hos USA:s 25 rikaste personer med helt otroliga 3 300 miljarder kronor mellan 2014-2018.

En av anledningarna till att dessa personer lyckats bli så rika är, enligt ProPublica, kreativ skatteplanering. Alltså något som de flesta av oss knappt kan drömma om att ha tillgång till. 

Värst är Amazon-grundaren Jeff Bezos. Mellan 2007-2011 betalade Bezos, som har en förmögenhet på cirka 185 miljarder dollar, noll kronor i skatt. Även Tesla-grundaren Elon Musk nollade sin inkomstskatt 2018, skriver Metro UK.

RELATED ARTICLES

Populärt