HemNyheterBusch får stenhård kritik – från egna leden

Busch får stenhård kritik – från egna leden

Lars Adaktusson är en av Kristdemokraternas mest kända och mest profilerade toppolitiker. Nu går han till hårt angrepp mot partiledaren Ebba Busch.

Det är i en intervju i tidningen Dagen som Adaktusson, som numera sitter i riksdagen för KD, vädrar sin oro över Ebba Buschs ledarskap. Han menar att både det uppmärksammade husköpet och att Ebba Busch erkänt grovt förtal riskerar att allvarligt skada partiet.

– Jag känner en oro över den situation som uppstått. Det finns inget annat parti som haft en partiledare som är dömd för grovt förtal, säger Adaktusson till Dagen.

Men det är inte bara i toppen det knakar. Enligt Adaktusson riskerar KD att få en ”osund partikultur” där man inte vågar formula misstycke, och där det är tyst på mötena.

– Det saknas i dag forum för partiintern debatt. Vid riksdagsgruppens möten blir det påfallande ofta tyst när ordet är fritt, säger Lars Adaktusson till Dagen.

Lars Adaktusson vill i nuläget inte svara ja eller nej på frågan om han har förtroende för Ebba Busch som partiledare eller inte.

RELATED ARTICLES

Populärt