HemPolitikKristersson: Rasism inget hinder för Moderaterna

Kristersson: Rasism inget hinder för Moderaterna

Även om Sverigedemokraternas politiker ibland uttalar sig rasistiskt är det inget hinder för att Moderaterna ska vilja samarbeta. Det säger Ulf Kristersson i en intervju.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson vill bli statsminister nästa år. Men för att bli det behöver han hjälp av Sverigedemokraterna.

Tidigare har Kristersson sagt att SD har ”skumma värderingar”, och att partiets rötter gör det svårt för Moderaterna att samarbeta med partiet. Men det verkar ha ändrats. Nu är han beredd att samarbeta med SD oavsett värderingarna.

– Jag tar inte ansvar för andra partiers inre liv, jag tar ansvar för att kunna förverkliga saker jag tycker är viktigt, säger Kristersson till Aftonbladet.

Han får sedan frågan av tidningen om han inte tycker det är ”det minsta problematiskt för samarbetet att det gång på gång kommer upp nya avslöjanden om SD-politiker som uttrycker sig nazistiskt eller rasistiskt?

– Nej, det är besvärande för Sverigedemokraterna, svarar han då.

Flera rasist-skandaler på senare tid

Bara under senaste veckorna har listan över problematiska uttalanden och handlingar från SD-politiker och SD-anställda växt.

Just nu utreder partiet en anställd som spridit högerextrema teorier på Facebook, och för knappt två veckor sen dömdes en SD-politiker för hets mot folkgrupp. Nu i veckan kunde tidningen Arbetet avslöja att Jimmie Åkesson själv gått med i en högerextrem demonstration i Lund så sent som 2001.

RELATED ARTICLES

Populärt