HemUtblickTragiska siffran från Brasilien – når ny nivå i coronadödsfall

Tragiska siffran från Brasilien – når ny nivå i coronadödsfall

Brasilien blöder. Nu kommer nya dystra siffror från Sydamerika.

Coronakrisen har slagit hårt mot stora delar av världen under de senaste två åren. Ett av länderna som drabbats hårdast är Brasilien.

I helgen presenterades nya mörka siffror. Brasilien, ett land med knappt 30 miljoner invånare, har nu rapporterat in 600 000 dödsfall i covid-19. Bara USA har rapporterat in fler dödsfall, med 712 000.

Landets högerkonservative president Jair Bolsonaro, har fått stark kritik för hur han har hanterat pandemin, och hur han har pratat om den. I flera uttalanden har populisten Bolsonaro spelat ner riskerna med viruset, och har också vägrat vaccinera sig.

Jair Bolsonaro. (Foto: AP Pool Photo via TT)

Vaccinationskampanjen i Brasilien har också gått långsamt, inte minst eftersom landet haft brist på vaccindoser. Trots det verkar det som att den vaccination som pågår har saktat ner smittspridning i landet, skriver New York Times.

RELATED ARTICLES

Populärt