NyheterUkraina: Den ryska invasionen har saktat ner – "fienden är demoraliserad"

Ukraina: Den ryska invasionen har saktat ner – ”fienden är demoraliserad”

Det har varit en förhållandevis lugn natt i huvudstaden Kyiv. Samtidigt kommer rapporter om attacker mot civila i Ukraina. President Zelenskyj beskriver det kommande dygnet som ”avgörande för Ukrainas framtid”.

Rysslands invasion av Ukraina fortsätter. Ryska styrkor ska i nuläget befinna sig ungefär tre mil utanför Kyiv, skriver CNN.

I ett samtal med Storbritanniens premiärminister Boris Johnson har Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj beskrivit det kommande dygnet som ”avgörande”.

Samtidigt menar ukrainsk militär nu att det är tydligt att den ryska offensiven har saktat ner, bland annat kring det viktiga flygfältet vid Hostomel utanför Kyiv.

I uttalandet hävdar ukrainska militären också att ”fienden är demoraliserad och tar tunga förluster”, och att ”frekventa fall av desertering och olydnad har noterats” – detta är dock uppgifter som inte kunnat styrkas av oberoende källor, skriver CNN.

”Fienden är rädd för oss. Ukrainas försvarare fortsätter att hålla ett stabilt försvar”, lyder uttalandet.

På söndagen medgav ryska källor att man lidit dödsfall och förluster, men utan att precisera hur många personer det gäller.

Läs mer

Populärt