HemNyheterDödsfall när bil körde in i folkmassa i Berlin

Dödsfall när bil körde in i folkmassa i Berlin

Ett fordon har kört in i en folksamling i Tysklands huvudstad Berlin. Minst en person har dött och flera har skadats.

Enligt räddningstjänsten är åtta personer skadade – fem kritiskt och tre allvarligt – rapporterar Bild. Därutöver finns ett okänt antal personer med lindrigare skador.

En mindre personbil rammade flera människor på en trottoar i Charlottenburg, i den västra delen av centrala Berlin, vid klockan halv elva på onsdagsförmiddagen. Bilen körde vidare och kraschade in i ett butiksfönster.

En man har gripits, rapporterar flera tyska medier.

– Vi vet ännu inte om det var en medveten handling eller en trafikolycka, säger en talesperson för polisen i ett tidigt skede till bland andra tidningen Tagesspiegel.

Bilen sägs först ha kört upp på en trottoar vid en större korsning nära torget Breitscheidplatz, där shoppinggatan Kurfürstendamm möter gatan Rankestrasse, och där kört på flera människor. Sedan uppges den ha kört vidare en sträcka innan den kraschade in i butiksfönstret, där den står med den främre halvan inne i butiken och den bakre ute på trottoaren.

Ögonvittnen berättar för den rikstäckande tidningen Bild att föraren först försökte springa iväg från platsen, men att förbipasserande stoppade och höll fast honom tills polisen kom dit.

Stora avspärrningar har upprättats på platsen och poliser med automatvapen går omkring vid dem.

I december 2016 dödades tolv personer på just det torget, då IS-anhängaren Anis Amri kapade en lastbil och plöjde in i en julmarknad.

RELATED ARTICLES

Populärt