NyheterGW:s tunga sågning: "Jävligt korkat"

GW:s tunga sågning: ”Jävligt korkat”

Kriminologen Leif GW Persson sparar inte på krutet när han nu attackerar högeroppositionen efter misstroendeomröstningen mot Morgan Johansson.

En av veckans stora snackisar har varit misstroendeomröstningen mot justitieminister Morgan Johansson.

Misstroendet väcktes av Sverigedemokraterna förra veckan. Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna hoppade på tåget, trots att högergrupperingen inte har en majoritet i riksdagen.

Eftersom de ”blåbruna” inte lyckades få ihop tillräckligt med röster så föll voteringen och Johansson fick sitta kvar.

Nu riktar kriminologen Leif GW Persson hård kritik mot högerns beteende i en intervju med Expressen:

– För det första var det en jävla korkad tidpunkt, det hade med fördel kunnat vänta till efter valet, säger han. Och sedan undrar jag vad man hade hoppats åstadkomma i sak. Inte ett jävla dugg! Det är ju sommarsemester! Det kan väl ändå inte ha undgått dem? Och valet är om tre månader. Det hade inte hänt ett dugg med polisen utan hade fortsatt som förut utan Morgan, säger GW till Expressen.

Han menar dock att regeringen inte heller står helt utan skuld, och att den enda vinnaren på krisen förmodligen är Annie Lööf och Centerpartiet.

Dessutom passar Leif GW Persson på att såga Moderaternas kriminalpolitik. Han menar till och med att det mycket väl kunnat vara ännu värre än det är idag om Moderaterna hade fått styra landet.

– Då undrar jag naturligtvis vad som hade varit mycket bättre i saklig mening? Jag tror faktiskt att det hade varit ännu värre, säger GW.

Läs mer

Populärt