HemNyheterNu får en miljon pensionärer mer i plånboken – kolla hur mycket...

Nu får en miljon pensionärer mer i plånboken – kolla hur mycket du får

Den höjda pensionen kommer inom kort att finnas på omkring en miljon pensionärers konton, men redan nu kan du kolla hur mycket du får.

Efter en hård strid i riksdagen röstades den socialdemokratiska regeringens förslag för en höjd garantipension och ett höjt bostadstillägg för pensionärer igenom. Fredagen den 19 augusti kommer den första utbetalningen.

”I dagarna får en miljon svenska pensionärer besked om höjd pension från och med augusti. De som har det tuffast kommer att få 1000 kronor mer i månaden. Välbehövliga tillskott nu när priserna i mataffären stiger”, skriver statsminister Magdalena Andersson på Facebook.

Se beskedet redan nu

Ett par dagar innan pengarna finns på kontot kommer ett utbetalningsbesked att skickas till alla som fått en höjd pension. Men redan nu kan man logga in på Pensionsmyndighetens sida och se hur nästa utbetalning ser ut.

Inne på Pensionsmyndighetens hemsida klickar man först på Logga in. För att loggas in måste man legitimera sig, exempelvis med bank-id.

Foto: Faksimil

Sedan klickar man på Mina tjänster, Pension och prognos och slutligen Mina pensionsförmåner, och där finns utbetalningsbeskedet.

Tillskott för de med lägst pensioner

De som idag har garantipension eller bostadstillägg behöver inte göra något för att få sin höjda ersättning utan detta räknas upp automatiskt.

Höjningen på bostadstillägget är minst 300 kronor i månaden för ensamstående och 150 kronor i månader för gifta.

Garantipensionen höjs med upp till 1 000 kronor i månaden, vilket är ett rejält tillskott för de med de lägsta pensionerna.

”Jag är så glad att vi vann denna strid och att pensionärerna får sin välbehövda pensionshöjning redan i augusti”, skriver socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi på Instagram.

RELATED ARTICLES

Populärt