fbpx
HemBreakingPartiledarna röstar: "Spännande och viktigt"

Partiledarna röstar: ”Spännande och viktigt”

Trots ett minst sagt späckat schema under dagen ska partiledarna hinna med att rösta.

Statsminister Magdalena Andersson möttes av ett stort medieuppbåd när hon anlände till vallokalen i Nacka tillsammans med polis och säkerhetsvakter.

– Var börjar kön? undrade S-ledaren.

Efter att ha svarat på frågor och pratat med väljare utanför lokalen gick hon in för att rösta. Hon sade att hon känner sig samlad inför kvällen.

– Nu handlar det om att svenska folket ska säga sitt, sedan måste vi ta ansvar för valresultatet. Vi Socialdemokrater har visat att vi förmår att samarbeta och samverka med olika partier även i komplicerade tider.

Magdalena Andersson sade också att hon kan tänka sig samarbete med alla partier, utom SD.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson röstade i Strängnäs strax efter klockan 13. Med sig hade han hela familjen – hustrun Birgitta Ed, sina tre döttrar och hunden Winston.

– Högtidligt, spännande och viktigt, tyckte Kristersson om dagen.

TT: Hur tänker du i dag om vilka partier du kan tänka dig i en regering?

– Jag tänker precis som tidigare. Finns det parlamentariska förutsättningar i natt så kommer jag bilda en borgerlig regering med borgerliga partier som samarbetar bra i riksdagen.

Trots en lång och hård valrörelse säger Ulf Kristersson att han känner sig i god form.

– Har man mat- och sovklockan rätt inställd och rör på sig så klarar man det där. Jag tycker att det här är roligt. Det har varit bra debatter, jag gillar att möta människor och svara på frågor.

Först ut av partiledarna att rösta på valdagen var Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar som röstade i Gröndal i södra Stockholm. Liberalernas Johan Pehrson avlade sin röst på Östermalms bibliotek.

RELATED ARTICLES

Populärt