HemNyheterNej till nya friskolor: "Allvarliga brister"

Nej till nya friskolor: ”Allvarliga brister”

Thorengruppen stoppas från all nyetablering och utökning av sin utbildningsverksamhet. Skolinspektionen anser att bristerna på några av företagets skolor är allvarliga och måste åtgärdas först.

Thorengruppen har gjort 28 olika ansökningar om nyetablering eller utökning av skolverksamheten, rapporterar SVT Nyheter Småland.

– Vi har bedömt att det finns brister i sökandens befintliga verksamhet som är så pass allvarliga att vi bedömer att man i nuläget inte har förutsättningar att driva ytterligare verksamhet, säger Carin Clevesjö, enhetschef för tillståndsenheten på Skolinspektionen, till SVT.

På företagets skola Thoren framtid i Älmhult hade grundskoleeleverna inte fått geografiundervisning på två år, visade det sig vid Skolinspektionens tillsyn där i våras. Skolor i Sundsvall och Solna har uppvisat liknande brister, vilket lett till att Thorengruppen hotats med vite.

I ett mejl till SVT svarar Thorengruppens etableringsansvariga, Christina Runesdotter, att man inte kan bedöma en huvudmans kvalitet utifrån ”enskilda ärenden”.

RELATED ARTICLES

Populärt