HemPolitikRasar mot regeringen och SD:s bensinförslag: "Ett dubbelhån"

Rasar mot regeringen och SD:s bensinförslag: ”Ett dubbelhån”

Den stora skillnaden mellan regeringen och Sverigedemokraternas vallöften och det faktiskt politiska förslagen efter valet har fått kommentarsfälten att koka.

Regeringspartierna och Sverigedemokraterna har gått ut med hur de kommer att justera drivmedelsskatten. Resultatet är en mångmiljardsatsning som ändå lägger skattenivån högre än när regeringen tillträdde. Förändringen vid pump kommer i slutänden inte att bli många ören.

Det är många som milt sagt inte är nöjda med högerpartierna. Eftersom förslaget skiljer sig markant ifrån vad såväl Moderaterna som Kristdemokraterna och, framförallt, Sverigedemokraterna lovade innan valet är det inte svårt att förstå.

Rasar i Facebookgrupp

Facebookgruppen Bränsleupproret har över 580 000 medlemmar och självklart är drivmedelspriserna den stora diskussionsfrågan.

Många användare vänder sig emot högerregeringen och många är mycket missnöjda över hur de utlovade sänkningarna nästan helt uteblivit.

”Folk blir förbannade för att ’vi’ röstade fram er men ni driver inte den linjen ni lovade” skriver en medlem som dessutom menar att det är dags för Moderaterna att leverera.

Många i gruppen anser att Sverigedemokraterna lurat sina väljare genom att innan valet lova sänkt pris på diesel med tio kronor per liter.

En medlem kallar drivmedelssatsningen ett ”dubbelhån från SD” och menar att de som röstat på partiet ”kan känna sig grundlurade”.

”Sorgligt och komiskt”

Även hos Aftonbladet går diskussionerna höga. Kvällstidningens delning på Facebook av en artikel om regeringens drivmedelsförslag har över 2 000 kommentarer, många av dem mycket kritiska.

”Det är både sorgligt och komiskt att se hur högerns väljarunderlag till en början är euforiska över hur en ny regering kommer att skapa en ny lyckligare värld. Men nu och framåt kommer vi att se dem kämpa mot insikten att de blivit lurade”, skriver en person och avslutar med en clown-emoji.

Även om det finns kommentarer om att man bör ge den nya regeringen tid att ställa om politiken verkar de flesta som kommenterar främst reagera på den stora skillnaden mellan alla vallöften innan valet och den politik som faktiskt blev resultatet.

Ett vanligt tema i kommentarerna är att just frågan om sänkta drivmedelspriser vunnit många röster för framförallt M och SD. Många anser att de som valt att lägga sin röst till höger för den egna plånbokens har anledning att vara ångerfulla:

”Wow! De som röstat blå-brunt för att få lite mer pengar i den egna plånboken (på bekostnad av mänskliga rättigheter och human människosyn) måste vara supernöjda!! Eller förhoppningsvis skämmas som fasen”.

RELATED ARTICLES

Populärt