HemUtblickVansinniga siffran – så mycket pengar har Rishi Sunak

Vansinniga siffran – så mycket pengar har Rishi Sunak

Att ha det gott ställt som politiker är inte helt ovanligt. Men Storbritanniens nya premiärminister Rishi Sunak är något utöver det vanliga.

Rika människor har en förmåga att göra karriär inom högerpolitiken. Storbritanniens nya premiärminister Rishi Sunak är ett mycket bra exempel på detta.

Faktum är att Sunak nu blir historisk, eftersom han är rikare än det brittiska kungahuset.

Hur mycket pengar har Rishi Sunak?

Det finns en anledning till att Sunak ibland kallas för ”Richie”. Enligt The Guardian sitter Sunak och hans fru Akshata Murty på en gemensam förmögenhet på 730 miljoner pund. Det är knappt nio miljarder svenska kronor.

Men inte nog med det!

Sunak äger också ett stort antal fastigheter, bland annat ett hus i västra London värderat till knappt 90 miljoner kronor.

På helgerna drar sig familjen undan till en lyxvilla på ett gods i North Yorkshire värd knappt 20 miljoner kronor – på tryggt avstånd från vanligt folk med andra ord.

Helg-huset har också bland annat pool och tennisbana, skriver The Guardian.

Sunak har inte bara uppmärksammats för sin astronomiska förmögenhet, men också sin ”klumpighet” när det gäller att visa upp hur mycket pengar han har, enligt The Guardian.

Bara en sådan sak som att Sunak lägger 170 000 kronor om året bara på att värma upp sin stora swimmingpool har fått många att undra om han verkligen kan förstå hur vanligt folk har det, i dessa energikristider.

Labourpolitikern Rachael Maskell har sagt att Sunak ”lever på en annan planet” när det gäller lyx.

Så tjänade Rishi Sunak sin förmögenhet

Sunaks stora rikedomar kommer från finansbranschen, alltså har han gjort sig rik på andra människors arbete.

Under 00-talet var han hedgefondmäklare och jobbade bland annat åt Goldman Sachs, enligt sajten GoodToKnow.

RELATED ARTICLES

Populärt