SverigeVädret på julafton – så blir det där du bor

Vädret på julafton – så blir det där du bor

Blir det en vit jul, eller kommer det bli regn och slask? Så här kommer vädret se ut i julhelgen runt om i Sverige.

Julhelgen närmar sig med stormsteg, men efter ett par kalla och snötäckta dagar ser det nu nu ut att bli mildare och regnigare väder på flera håll i Sverige.

Så blir vädret i norra Sverige under julhelgen:

På tisdagen kommer det falla snö längst uppe i norr, men vara mildare ner mot södra Norrland. Däremot kan alla norr om Dalälven räkna med att det blir riktigt kallt framåt helgen, och att den snö som finns nu lär ligga kvar.

Runt Luleåtrakten kan det mycket väl komma lite snö på julafton, enligt SMHI.

Så blir vädret i mellersta Sverige under julhelgen:

Julveckan bjuder på mer deppigt väder i mellersta Sverige. Under tisdagskvällen kommer det regna på flera håll, och sen blir det plusgrader dygnet runt i Svealand fram till helgen. På torsdag och fredag kan det komma snö eller snöblandat regn.

Någon vit jul lär det knappast bli, däremot kan det bli riktigt kallt i mellersta Sverige på julafton med flera minusgrader, så se upp med halka om du ska ut och gå eller köra bil.

Så blir vädret i södra Sverige under julhelgen:

Götaland kan räkna med rejält med regn under tisdagen, ett regn som kommer tillbaka på torsdag i Skåne, Blekinge och Halland under torsdag och fredag. Det lär också regna i Göteborg på torsdag.

Dock kan södra delarna av landet inte räkna med en vit jul. Julafton kommer med största säkerhet bli molnig med några plusgrader, enligt SMHI. På västkusten kan det bli någon minusgrad.

Läs mer

Populärt