HemNyheterUlf Kristersson i nytt märkligt uttalande: "Har en majoritetsregering"

Ulf Kristersson i nytt märkligt uttalande: ”Har en majoritetsregering”

Ett uttalande som statsministern gjort i DN har fått många tt höja på ögonbrynen.

”Vad vi har lyckats med är att för första gången på tolv år få en majoritetsregering på plats. Jag skäms inte en millimeter för det.”

Så säger Ulf Kristersson i en intervju med Dagens Nyheter, när han får frågan om hur det känns att Moderaternas systerpartiet i andra länder känner sig oroliga över att Sverigedemokraterna nu är med i regeringssamarbetet.

Uttalandet, som är helt felaktigt (Sverige styrs av en minoritetsregering bestående av Liberalerna, Kristdemokraterna och Moderaterna), har fått många att undra hur Kristersson tänker.

”Majoritetsregering?? Är SD alltså inkluderade i regeringen som statsministern ser det?”, frågar sig DN:s politikkommentator Ewa Stenberg på Twitter.

Andra har menat att det Kristersson menar att det finns en majoritet i riksdagen för regeringens politik. Men med de måtten så har ju Sverige haft majoritetsregeringar flera gånger under de senaste tolv åren.

Men kanske är Kristerssons trixande med ord ett tecken på något annat; att han nu helt och håller ser Sverigedemokraterna som en del i regeringen.

Eller så har han helt enkelt bara fel.

RELATED ARTICLES

Populärt