HemOpinionUlf Kristersson älskar att vara statsminister – av helt fel anledningar

Ulf Kristersson älskar att vara statsminister – av helt fel anledningar

Har vi en statsminister som blivit statsminister för att kunna ta lyxiga selfies, frågar MT:s Karla Lindahl.

Hans Instagram är fyllt av vackra flygplan, hotellrum, motorcyklar, båtar, bira och högerpolitik.

Nej, jag pratar inte om någon grabbig youtuber eller mans-influencer. Jag pratar om Sveriges statsminister Ulf Kristersson.

För det är väldigt tydligt att Kristersson gillar att vara statsminister. Väldigt mycket. Eller rättare sagt; Ulf Kristersson älskar bilden av att vara statsminister.

Han älskar att bli fotograferad på Harpsund med HBO-skärpa i bilderna.

Han älskar att synas med E-Type, att se bekymrad ut när han sitter på Regeringens jetplan, att sitta i vackra rum och skumma igenom papper, att med bister min titta in i kameran i förhoppning om att betraktaren ska lägga märke till den perfekta slipsknuten, de väl valda manschettknapparna och Certina-klockan för 11 000 kronor.

Någon jakt på att verka folklig kan det knappast handla om, eftersom Kristerssons kläder, klocka, dokumentmappar i skinn och heminredning ligger på prisnivåer som vanligt folk inte kommer i närheten av – speciellt inte i dessa kristider.

Istället blir åtminstone jag sugen på att fundera på om Ulf Kristersson blev statsminister mest för att han gillar hur det ser ut att vara statsminister.

Det är ju inget snack om att selfiemöjligheterna förbättras avsevärt för någon som är statsminister jämfört med någon som inte är det.

Kanske skulle Kristersson varit lyckligare som influencer?

För visst är det märkligt när Sveriges statsminister verkar älska livsstilen som följer med ämbetet minst lika mycket som ämbetet självt?

Som den 23 februari, samtidigt som Aktuellt sände en hel timme live från Ukraina för att uppmärksamma ett år av brutalt invasionskrig. Vad gjorde Ulf Kristersson då?

Jo, han bjöd in kändisar och moderater till lyxigt cocktail-party på Sagerska palatset. Hoppas att han fick ta några fina bilder.

RELATED ARTICLES

Populärt