HemNyheterKristersson vägrar svara på frågan om Moderaternas egna partilotteri

Kristersson vägrar svara på frågan om Moderaternas egna partilotteri

I en intervju med Aftonbladet gör statsministern sitt bästa för att slippa svara på frågor.

Moderaterna och Sverigedemokraterna vill förbjuda lotterier kopplade till partier. Enligt Sverigedemokraternas Tobias Andersson är förslaget direkt riktat mot Socialdemokraterna, för att ”dra åt den pengakran som finansierar socialdemokratin”.

Att högern vill försvaga arbetarrörelsen är inget nytt, men nu ser alltså regeringen ut att direkt ge sig på en inkomstkälla för oppositionen för att försvaga partier som står på motsatta sidan i politiken.

”Vi har varnat för den här auktoritära glidningen tidigare och nu visar det sig i praktiken”, säger Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin till Expressen.

Kristersson svarslös

I en intervju med Aftonbladet ställs Ulf Kristersson mot väggen. Han får då frågan om Moderaternas egna lotteri, det så kallade M-lotteriet, som enligt Moderaternas hemsida är ”viktig finansiering till Moderaternas verksamhet”.

– Ja jag kan hålla med om att det… och det är ju för vi har varit emot det här länge och aldrig fått gehör för detta tidigare, svarar Kristersson.

Kristersson får då ännu en fråga om Moderaternas egna lotteri, och varför man inte själva lagt ner detta.

– Nej men det är tvärtom så att bara låta Socialdemokraterna ha denna sorts finansiering med väldigt stora belopp som inga andra partier har är i längden ohållbart.

Problemet verkar alltså inte vara lotterierna, utan arbetarrörelsen.

RELATED ARTICLES

Populärt