fbpx
HemLedareÅkesson vet att Kristersson bara kommer att pipa snällt

Åkesson vet att Kristersson bara kommer att pipa snällt

LEDARE. Inget Jimmie Åkesson säger kommer leda till en regeringskris, konstaterar MT: Karla Lindahl.

När Sverigedemokraterna och Moderaterna krokade arm i Tidöavtalet fanns det en grundtanke från Ulf Kristersson att SD gärna fick sitta i framsätet, så länge det var tydligt att det var Ulf som körde.

Att SD skulle komma med radikala utspel och vilja flytta fram sina positioner för att äta väljare från Moderaterna kanske han också hade räknat med.

Men efter ett år i Tidö-bilen så har Åkesson blivit den som bestämmer var bilen ska, var man ska stanna och käka och hur snabbt Ulf ska köra.

Kristersson har gått från att vara en förare till att bli Åkessons snälla chaufför.

Ta bara Åkessons utspel om att ”riva” moskéer. Ett i raden av alla utspel från Sverigedemokraterna som får stora rubriker men där Åkesson sällan behöver förklara hur det ska genomföras. SD drar till sig uppmärksamhet i ett påhittat kulturkrig så att deras kamp för mer ekonomisk högerpolitik ska hamna i skuggan.

Kristersson måste reagera, eftersom media hakar på det rubriksättande utspelet.

Men det enda han kan göra är att ”markera”. Markera, markera och åter markera. Alltså att säga till journalister att han inte håller med Åkesson. Och sen börjar allt om.

För det är väl knappast någon som tror att något Åkesson säger kommer att leda till att samarbetet avbryts? Då skulle ju Åkesson och Kristersson inte kunna fortsätta sänka skatter eller återupphålla ett privatiserat välfärdssystem som i nuläget är en kassako för kriminella gäng.

Kristersson sitter bakom ratten och säger ”okej visst men jag håller inte med”. Bredvid sitter Åkesson med kartan i knät.

/Karla.

Den här krönikan är en åsiktstext, och reflekterar skribentens åsikter. Morgon-Tidningen är stolt socialdemokratisk.

RELATED ARTICLES

Populärt