UtblickICC-åklagare: Netanyahu och Hamasledaren bör gripas

ICC-åklagare: Netanyahu och Hamasledaren bör gripas

Internationella brottmålsdomstolens (ICC) chefsåklagare Karim Khan vill att en arresteringsorder utfärdas mot Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och Hamasledaren Yahya Sinwar, uppger Khan i en intervju med CNN.

Enligt Khan rör saken även Israels försvarsminister Yoav Gallant och ytterligare två Hamasledare: Mohammed Deif, ledare för Hamas väpnade gren samt Ismail Haniya, som är den terrorstämplade rörelsens politiska ledare.

En panel ska nu fatta beslut i frågan, enligt mediebolaget. I ICC pågår för närvarande en process om möjliga krigsbrott och brott mot mänskligheten i samband med terrorattacken mot Israel den 7 oktober i fjol, samt Israels efterföljande krig mot Hamas i Gaza.

Läs mer

Populärt