NyheterIlskan mot Pehrson (L) efter SD-viskning: ”Minst ryggrad någonsin i vårt land”

Ilskan mot Pehrson (L) efter SD-viskning: ”Minst ryggrad någonsin i vårt land”

När Johan Pehrson (L) och Jimmie Åkesson (SD) skulle debattera i dag, viskade L-ledaren först ”lite mer tjafs”. Oppositionen kritiserar nu Liberalerna för att bedriva skådespel, rapporterar Aftonbladet.

– Johan Pehrson måste gå till historien som den politiker med minst ryggrad någonsin i vårt land, säger Tobias Baudin (S).

Liberalernas ledare Johan Pehrson kritiseras för att ha viskat ”lite mer tjafs” före en debatt med Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson. Detta anklagas för att indikera att motsättningen mellan de två partiledarna är iscensatt.

”Det är uppgjort”

– Han har varit hård i orden, men nu visade det sig i dag att det här inte har varit på riktigt. Det här är ett spel och uppgjort mellan Johan Pehrson och Jimmie Åkesson, säger Tobias Baudin (S) till Aftonbladet.

Tobias Baudin säger till Aftonbladet att han inte vet hur länge det funnits en eventuell uppgörelse mellan L och SD, som han misstänker existerar.

– Det är uppenbart att han vill få tillbaka något av förtroendet som en liberal vakthund, genom hårda ordalag mot SD. Men nu såg vi att det är uppgjort, säger partisekreteraren.

LÄS MER: Sant eller falskt om SD:s trollfabrik

Kritik från flera håll

Andra har också reagerat på klippet.

Ledarskribenten Susanna Kierkegaard har kommenterat händelsen på sitt konto på Tiktok. Hon beskriver L-ledarens försök till ”viskning” som ett riktigt magplask.

@kyrkogaarden

Johan Pehrsons försök till ”viskning” i riksdagen blev ett riktigt magplask 🥲 nu är både oppositionen och det egna partier helt galna på honom… Pehrsons pressis säger att det handlade om ämnet i själva debatten, EU. Men det spelar inte så stor roll VARFÖR Pehrson viskade det där till Åkesson, poängen är ATT han gjorde det 😐 och det visar att de är liiite för bundis och inte tar konflikten på allvar. Därmed är det bara att gratulera Johan Pehrson som tilldelas priset för veckans värsta bullshit 🏆🥇 #veckansbullshit #svpol #sverige #fördig #liberalerna #euval

♬ originalljud – Susanna Kierkegaard

Mirjam Kontio, pressekreterare hos S, kommenterar klippet:

Jack Werner skriver: ”att lyckas punktera sin egen trovärdighet gång på gång så här är verkligen en otrolig begåvning”.

”Tyvärr går det inte att se det här klippet utan att misstänka att Liberalerna säger samma sak till före detta politiker som äger skolkoncerner, innan de uttalar sig kritiskt mot marknadsskolan.”, skriver Marcus Larsson från Tankesmedjan Balans på X, tidigare Twitter.

Läs mer

Populärt