NyheterSD och KD vill samarbeta med EU:s ytterhöger – S rasar

SD och KD vill samarbeta med EU:s ytterhöger – S rasar

Socialdemokraterna kritiserar Kristdemokraterna och SD efter att SD:s toppkandidat och Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch uttryckt intresse för att samarbeta med partier från EU:s ytterhögergrupp ID efter helgens val.

I en intervju med Expressen påpekar S-gruppledaren Lena Hallengren att KD inte har förmått att stå emot Sverigedemokraterna i Tidösamarbetet.

– Här hemma står varken Ulf Kristersson eller Ebba Busch upp mot Jimmie Åkesson, så varför skulle de kunna göra det mot rysshögern och Marine Le Pen?, säger Hallengren.

– Jag tror kanske för gott om dem. Men jag tror ju inte att slagen mot folkbildning, civilsamhälle, den fria akademin och public service och så vidare är en produkt av regeringspartierna, utan jag är övertygad om att Sverigedemokraterna har gått in och ställt tydliga krav som regeringspartierna har valt att tillgodose. Ulf Kristersson är ju inte statsminister när inte Jimmie Åkesson ger honom sitt stöd.

LÄS MER: Engelska skolan ska betala tillbaka miljonbelopp – lämnat in falska uppgifter

Läs mer

Populärt