NyheterSommarvärmen på väg tillbaka – här blir det 25 grader

Sommarvärmen på väg tillbaka – här blir det 25 grader

Det klassiska sommarvädret med en variation av sol och regn håller i sig runt om i landet. Men semesterfirare kan ändå vänta sig något varmare temperaturer jämfört med förra veckan.

Under veckan fortsätter semestervädret att variera i hela landet där områden med regn och skurar passerar. Samtidigt stiger temperaturen och semesterfirare kan förvänta sig 20-25 grader i södra halvan av landet. I norr blir temperaturen lite drygt 20 grader.

– I regnet kanske det inte blir mer än 16-17 grader men det är ändå bättre än regn och 12 grader som vi hade förra veckan, säger Therese Fougman, meteorolog på SMHI.

Stundtals varmare

För den som letar sommarvärme sticker inget område i landet ut vad det gäller höga temperaturer. Under onsdagen kan det stundtals bli varmare i delar av Götaland med dryga 25 grader.

– Men det är bara kortvarigt för sen passerar en massa regn och sen är vi väl tillbaka på runt 20 grader, säger Therese Fougman.

Inga varningar

Under måndagen hade SMHI inte utfärdat några varningar inför den kommande veckan. Under onsdag eftermiddag och kväll passerar dock större skurar upp över landet, enligt Therese Fougman.

– Det ser ut att bli kraftigare regn och kanske åska i samband med det, säger hon.

Framöver in i månaden visar SMHI:s prognoser att det klassiska sommarvädret kommer att hålla i sig med varierat väder och temperaturer mellan 20-25 grader.

LÄS MER: Socialdemokratiska Labour tar jätteseger – Starmer nu premiärminister

Donera gärna via Swish: 123 405 12 49 (AiP Media Produktion AB).

Läs mer

Populärt