fbpx
NyheterAndersson vill sänka skatten för 7,5 miljoner svenskar

Andersson vill sänka skatten för 7,5 miljoner svenskar

Budgetförslaget innebär goda nyheter för personer som har a-kassa och de som har sjukersättning.

Finansminister Magdalena Andersson presenterade idag ett jättepaket av skattesänkningar för låg- och medelinkomsttagare. Enligt förslaget, som kommer ingå i regeringens budget i höst, ska 7,5 miljoner svenskar få mer pengar i plånboken.

– När vanligt folk får mer pengar i plånboken säljs det mer kaffe på kaféerna, mer mat på restaurangerna och fler kanske unnar sig ett besök hos frisören, sa Andersson vid en pressträff på onsdagsförmiddagen.

Tanken är att en ny stor skattereform ska ge Sverige mer energi när man nu tar sig ut ur coronakrisen, som pågått sen våren 2020. Om förslaget går igenom riksdagen kommer det börja gälla redan nästa år, och kommer innebära en skattereduktion på sammanlagt 2 820 kronor, enligt regeringen.

Regeringen vill också ta bort skillnaden i skatt på arbete och sjukersättning, och införa ett avdrag för a-kassa.

Både Centerpartiet och Vänsterpartiet har uttryckt att de är försiktigt positiva till förslaget. Moderaternas Elisabeth Svantesson har kritiserat förslaget, och menar att det är fel att sänka skatten för personer med föräldrapenning eller a-kassa.

Läs mer

Populärt