UtblickMammans bild sprids över världen – har skrivit kontaktuppgifter på dotterns rygg

Mammans bild sprids över världen – har skrivit kontaktuppgifter på dotterns rygg

Kriget i Ukraina fortsätter. Med Rysslands invasion kommer hjärtskärande och upprörande bilder i alla dess former.

En bild som nu sprids världen över är den på tvååriga flicka Vira. Viras mamma, Sasha Makovij, lade i förra veckan upp bilden på Instagram, som visar hur hon skrivit sina kontaktuppgifter och Viras födelsedatum på flickans rygg.

Anledningen? För att de ska kunna hitta varandra om de kommer ifrån varandra – eller utifall att Sasha skulle dö

”Jag bestämde mig för att skriva Viras uppgifter på hennes rygg för jag var så rädd. Hon är det viktigaste i mitt liv – jag kan inte föreställa mig hur det skulle vara om vi kom ifrån varandra”, skriver Sasha på Instagram.

Sedan Ryssland inledde sitt anfallskrig mot Ukraina i slutet av februari tros runt tio miljoner personer ha flytt ifrån sina hem, rapporterar BBC.

Läs mer

Populärt