fbpx
NyheterBoris Johnson besöker Sverige

Boris Johnson besöker Sverige

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson besöker i dag Sverige för att träffa statsminister Magdalena Andersson (S) på Harpsund, regeringens sommarresidens.

Ämnet för dagen är bland annat den allvarliga säkerhetspolitiska situationen i Europa samt relationerna och samarbetet mellan Sverige och Storbritannien.

Enligt obekräftade uppgifter i Aftonbladet är Boris Johnson här för att skriva under ett avtal om fördjupat försvars- och säkerhetssamarbete mellan länderna. Avtalet ska vara kopplat till den osäkerhet som kan följa efter en eventuell svensk ansökan om att gå med i försvarsalliansen Nato, enligt tidningen.

Johnson och Andersson ska efter mötet, klockan 13.40 på onsdagseftermiddagen, hålla en gemensam presskonferens.

Därefter reser Johnson direkt vidare till Helsingfors, där han ska träffa Finlands president Sauli Niinistö. Upplägget är detsamma – Johnson och Niinistö ska enligt vad som meddelats diskutera säkerhetsläget i Europa följt av en gemensam presskonferens.

Läs mer

Populärt