HemBreakingRekordlåg arbetslöshet i norra Sverige: "Oerhört glädjande"

Rekordlåg arbetslöshet i norra Sverige: ”Oerhört glädjande”

Stora investeringar i industrin har gjort att arbetslösheten i Jämtlands, Norrbottens och Västerbottens län är nere på rekordlåga nivåer.

Arbetslösheten fortsätter sjunka. På bara ett år har arbetslösheten i Sverige minskat från 8,2 procent till 6,8 procent.

Allra bäst går det i norra Sverige. Västerbottens län har bara 4,6 procents arbetslöshet. Anledningen är bland annat de stora industrisatsningarna som skett i norra delarna av landet.

 – De tre länen i norr som nu har en rekordlåg arbetslöshet har gjort stora investeringar i bland annat industrin på senare år. Stockholm och Uppsala har en stor privat tjänstesektor som drabbades hårt av pandemin och där har återhämtningen inte gått lika snabbt, säger Anders Ljungberg, tillförordnad analyschef på Arbetsförmedlingen, i ett pressmeddelande.

– Det är oerhört glädjande med återhämtning. Men vi har fortsatt stort fokus på att motverka och bryta långtidsarbetslösheten, säger Arbetsförmedlingens generaldirektör Maria Mindhammar i pressmeddelandet.

RELATED ARTICLES

Populärt