NyheterUD tillbakavisar uppgift om Natomöte i Sverige

UD tillbakavisar uppgift om Natomöte i Sverige

Uppgifterna om att toppmötet ska hållas i Sverige stämmer inte, enligt Utrikesdepartementet.

Utrikesdepartementet tillbakavisar nu tidigare medieuppgifter om att det aviserade toppmötet mellan Turkiet, Sverige och Finland om Nato ska hållas i Sverige.

Efter Sveriges och Finlands gemensamma Nato-ansökan har Turkiet ställt krav för att ratificera ländernas anslutningsprotokoll. Bland annat kräver Turkiet att länderna utlämnar ett antal påstådda terrorister. UD har tidigare bekräftat att nya samtal mellan länderna ska äga rum i augusti, som en följd av överenskommelsen.

”I överenskommelsen med Finland och Turkiet ingår att vi ska träffas i en mekanism för dialog mellan våra tre länder. Ett första möte för att diskutera uppförandet av denna mekanism planeras i närtid. Mötet kommer inte äga rum i Sverige”, skriver UD:s presstjänst i en kommentar till TT.

Läs mer

Populärt