BreakingBoris Johnson avslöjar sina första ord efter invasionen: "Den jävla f..."

Boris Johnson avslöjar sina första ord efter invasionen: ”Den jävla f…”

Nu avslöjar flera världsledare vad de tänkte på den 24:e februari 2022.

Det är den 24:e februari idag. Det är ett datum som för alltid kommer att leva i vanära, eftersom det markerar årsdagen för Rysslands invasion av Ukraina.

Washington Post har gjort en stor artikel, där flera världsledare intervjuats om hur de upplevde den där dagen för ett år sedan.

– Den kvällen visste vi vad som skulle hända, men vi var osäkra på det exakta klockslaget, berättar Nato:s Jens Stoltenberg om kvällen innan invasionen.

– Jag sa till mina ministrar; ”stäng inte av era telefoner, vi kommer ha ett möte, kriget kommer att sätta igång”, minns Estlands premiärminister Kaja Kallas.

”Den jävla fittan”

Den som uttrycker sig färgstarkast i reportaget är dock Storbritanniens dåvarande premiärminister Boris Johnson.

Han säger att han blev väckt mitt i natten av en av sina rådgivare, och att Johnson då kallade Rysslands ledare Vladimir Putin för ”den jävla fittan”.

– Jag var äcklad av Putin och äcklad över det han gjorde. Jag mådde illa av hans språk, hans lögner, hans aggression och hans nedlåtenhet mot Ukraina. Jag ansåg att hela grejen var avskyvärd, arrogant. chauvinistisk och fel, säger Johnson i intervjun med Washington Post.

Läs mer

Populärt