fbpx
NyheterSa Ulf Kristersson verkligen att det är "bara att bita ihop" om...

Sa Ulf Kristersson verkligen att det är ”bara att bita ihop” om ökade matpriser?

Är det sant att Sveriges statsminister Ulf Kristersson i en intervju sa att svenska folket skulle ”bita ihop”.

Ulf Kristersson, Sveriges statsminister citeras ofta i nyhetsartiklar och utspel. Ett av de vanligaste citaten som tillskrivs Ulf Kristersson är ”det är bara att bita ihop” som svar på hur svenskar ska tänka när det är tuffa tider och höga matpriser.

Citatet kan verka anmärkningsvärt, eftersom det kan uppfattas låter känslokallt och passivt för att komma från en statsminister.

Sa Ulf Kristersson verkligen att svenskarna skulle ”bita ihop”?

SVAR: Ja, det gjorde han.

Det var i en intervju med TV4 som publicerades den 15 november 2022 som statsministern sa de bevingade orden. Inslaget, som går att se här, handlade om ökad inflation och stigande matpriser. Statsminister Ulf Kristersson intervjuas 1 minut och 10 sekunder in i klippet.

I helhet lyder citatet så här:

”Det är bara att bita ihop. Det här kommer vara en tuff tid, en svår ekonomisk tid. Vi är på väg in i en lågkonjuktur och då måste man med alla kloka sätt bekämpa den. Nu gäller det att ha is i magen och föra en ansvarsfull ekonomisk politik.”

Läs mer

Populärt