fbpx
NyheterFröken Snusk i SVT: ”Hela jag blev en isbit”

Fröken Snusk i SVT: ”Hela jag blev en isbit”

En man tog sig in i greenroom och anklagas för att ha trakasserat Fröken Snusk. Nu delar artisten med sig av sin erfarenhet av händelsen, rapporterar Aftonbladet.

”Det var som om jag frös till is, det var så otäckt,” säger hon i SVT-programmet ”Sverige”.

Under genrepet inför Melodifestivalens andra deltävling i februari lyckades en berusad man ta sig till Fröken Snusk i greenroom. Enligt artistens team blev hon utsatt för sexuella trakasserier, vilket ledde till att SVT kallade till ett krismöte. Teamet uttryckte att Fröken Snusk var ”oerhört omskakad och ledsen” efter händelsen.

I en intervju med Farah Abadi i programmet ”Sverige” delar nu artisten med sig av sin upplevelse.

”Inte förstöra sändningen”

– Det var ju en man under ”Mello” som tog på dig i greenroom. Hur var det för dig, hur upplevde du det?, säger Abadi.
– Det var obehagligt, väldigt obehagligt. Man fryser och blir som en staty. Du kan inte göra någonting. Det var som att hela jag blev en isbit. Jätteobehagligt, säger Fröken Snusk.

Abadi frågade artisten om hon kände att hon behövde vara artig och inte göra en stor sak av situationen på grund av att det filmades.

– Ja, jag tror det var mest det jag tänkte på, att de filmar och så ska jag förstöra hela sändningen genom att bara gå typ.

Nekar till anklagelserna

Mannen som anklagas för att ha förgripit sig på Fröken Snusk under repetitionen för Melodifestivalen förnekar anklagelserna men medger att han blev tvingad att lämna området.

– Ja, jag blev av med ackrediteringen. Jag var på fel plats. Och när det uppdagades lämnade jag green room och arenan. Jag har inte antastat Fröken Snusk sexuellt. I övrigt inga kommentarer, säger han till Hudiksvalls tidning.

Läs mer

Populärt