BreakingLasse Kronér om Ulf Kristersson: ”Sitter och vrålljuger”

Lasse Kronér om Ulf Kristersson: ”Sitter och vrålljuger”

Programledaren Lasse Kronér, som sällan gör politiska uttalanden, uttryckte denna vecka stark kritik mot Sveriges statsminister.

Den folkkäre programledaren Lasse Kronér, som blivit ett känt ansikte genom program som Doobidoo och Smartare än en femteklassare, är nu aktuell med allsångseventet Lasse på slottet som äger rum på Tjolöholms slott.

JUST NU: Jan Emanuel lämnar Folklistan – går med i S

Denna vecka deltog Kronér i en intervju med Dagens ETC. Trots att han vanligtvis avstår från politiska uttalanden, riktade han skarp kritik mot Sveriges statsminister Ulf Kristersson och regeringen.

I intervjun är Kronér skarpt kritiskt till att Kristersson upprepade gånger lovade förintelseöverlevaren Hédi Fried att han aldrig skulle samarbeta med Sverigedemokraterna, ett löfte som Kristersson bröt.

Ulf Kristersson, som då var oppositionsledare, träffade Hédi Fried 2018. Efter mötet meddelade Kristersson att han hade försäkrat Fried att han och Moderaterna, tillsammans med Kristdemokraterna, Liberalerna och Centerpartiet, aldrig skulle samarbeta med Sverigedemokraterna.

”Det är skandal”

Kronér utvecklar sina tankar i en intervju med Expressen:

– Nu började vi prata om det här med regeringen, och jag tycker att det är skandal, och då måste jag säga det, säger han till tidningen.

– Alla vi har det ansvaret att vara pålästa på det jag själv tycker, vad jag tycker är ointressant, men att jag tycker är viktigt. Så att vi inte hamnar i en populism, där någon kan stå och vifta med en falukorv och så vidare. Där lögner blir till sanning, det är så enkelt att det blir det i dag. Den lögnen, eller lögnerna, de är så specifika. Det sitter en statsministerkandidat och vrålljuger. Det har jag inte sett innan.

I dagsläget sitter Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna i en regering som inte kunde bli till utan SD:s stöd och SD har tjänstemän i regeringskansliet.

JUST NU: S: TBE-vaccin är för dyrt – se över marknaden

Donera gärna via Swish: 123 405 12 49 (AiP Media Produktion AB).

Läs mer

Populärt