HemPolitik7 snabba tips – så håller du värmen i vinterkylan

7 snabba tips – så håller du värmen i vinterkylan

Brr. Är du också kall och frusen? Du är långt ifrån ensam. Men det finns snabba och smarta sätt att hålla temperaturen uppe när vintern är som kyligast!

När minusgraderna tränger sig på och sommaren känns som mest avlägsen kan kylan bli ett riktigt irritationsmoment, både för den som är ute om dagarna och för den som jobbar hemma.

Men det finns en handfull snabba knep för dig som vill bli varm snabbt. Här är några bra tips!

1. Klä dig rätt

Tänk inte ”mycket kläder”. Tänk i stället att du ska klä dig smart. Din inne-outfit ska bestå av lager, där till exempel långkalsonger och t-shirt kan vara det understa lagret. Ju kallare du är desto flera lager kan du lägga till. Detta gör att hela kroppen värms upp, och inte bara överkroppen eller fötterna. 

2. Strumpor och tofflor

Oavsett hur du bor kan golvet vara en riktig värmetjuv. Tänk på hur du klär dina fötter så att de inte blir till små isklumpar. 

3. Drick varmt

Håll kroppen varm genom att dricka något hett och gott. Varför inte en soppa som mellanmål eller en kopp te?

Foto: David Mao/Unsplash

4. Värmedynor

Om det krisar rejält så är värmedynor den frusnes räddning. Att köpa en uppvärmningsbar dyna behöver inte vara så dyrt, och det är perfekt för dig som är extra kall vid läggdags. Lägg en värmedyna eller varm havrekudde under täcket en stund innan du ska sova, och vips har du en varm och skön säng. 

5. Kolla så att allt fungerar

Dåligt tryck i elementen? Drar det vid ett fönster? Att släppa ut värme kan bli en dyr affär. Hör av dig till din hyresvärd eller till en fönsterrenoveringsfirma som kan hjälpa dig. En rörmokare kan hjälpa dig titta till dina element, men om du bor i hyresrätt är det först och främst värden du ska höra av dig till. 

6. Sysselsätt dig

Stäng igen datorn och lägg bort mobilen en stund. Ta en snabb promenad i kylan, gör lite gympa på vardagsrumsgolvet eller städa ugnen. Att sätta igång kroppen är ett bra sätt att hålla kylan borta. 

7. Ät fet mat

Har du ett jobb där du behöver vara utomhus mycket. Ett gammalt välbeprövat knep är att äta fett. När kroppen smälter mat känner du dig varmare – och fett smälts långsamt. Enligt Business Insider är smält smör i varm choklad en klassiker bland bergsbestigare. 

Lycka till!

RELATED ARTICLES

Populärt