fbpx
NyheterLööfs vändning – kan tänka sig vara minister i S-regering

Lööfs vändning – kan tänka sig vara minister i S-regering

Moderaternas öppna flört med Sverigedemokraterna imponerar inte på Centerpartiet. Annie Lööf blickar nu framåt mot att sitta i en socialdemokratisk regering.

Annie Lööf kan tänka sig att vara minister i en moderadstyrd regering – men också i en socialdemokratisk. Det berättar centerledaren i en intervju med Expressen.

Däremot stängs dörren högerut om Moderaterna samarbetar med Sverigedemokraterna.

– Vi darrar inte på manschetten när det gäller samarbete med Sverigedemokraterna och just den tydligheten över tid tror jag väljare till både höger och vänster uppskattar, säger Annie Lööf till Expressen.

Enligt Lööf kan Centerpartiets medlemmar ute i landet se att samarbetet med Socialdemokraterna har gett resultat – och att man därför kan öppna för att fördjupa det samarbetet.

Annie Lööf och Stefan Löfven (Foto:Pontus Lundahl/TT)

Men ett villkor för C är att Vänsterpartiet hålls borta från regeringssamarbetet.

– Vi har landat i en lösning där Sverigedemokraternas inflytande inte avgör, en lösning där också Vänsterpartiet hålls borta från makt över Sveriges politiska inriktning, säger hon till Expressen.

Löfven: ”Har haft ett bra samarbete”

I en kommentar till SVT säger Stefan Löfven att Socialdemokraterna går till val själva, men att han inte stänger några dörrar.

”Vi har och har haft ett bra samarbete med Centerpartiet i ett svårt parlamentariskt läge. Men också efter nästa val kommer det att behövas samarbeten för att ta Sverige framåt”, skriver statsministern.

Beskedet från Lööf borde vara goda nyheter för Socialdemokraterna. Enligt pollofpolls.se skulle den rödgröna sidan av riksdagen få en knapp majoritet om det var val idag.

Läs mer

Populärt