HemBreaking6 poliser skadades i anticovid-demonstration – nu kan arrangören tvingas betala vite

6 poliser skadades i anticovid-demonstration – nu kan arrangören tvingas betala vite

Det kan bli dyrt för hjärnan bakom den stora coronademonstrationen som hölls i centrala Stockholm på lördagen.

Den demonstration som hölls i centrala Stockholm på lördagen kan bli en dyr affär för arrangören. Det är Länsstyrelsen som nu kräver att Filip Sjöström, som står bakom demonstrationen, ska betala 20 000 kronor, eftersom demonstrationen bröt mot den nya tillfälliga pandemilagen.

Enligt SVT fanns på lördagen två av Länsstyrelsens kontrollanter på plats, som snabbt kunde konstatera att gränsen på åtta personer vid folksamlingar hade överträtts. Enligt uppgifter befann sig ungefär 600 personer på demonstrationen.

I ett uttalande skriver Sjöström att han anser att demonstrationen ”lyckades med det som var demonstrationens plan”. Han anklagar också media för lögner, och menar att han ska bestrida vitet med hjälp av ”ett stort team av nationella och internationella jurister”.

Under den kaotiska demonstrationen på lördagseftermiddagen skadades sex poliser. Flera personer greps och ett 50-tal fick avlägsnas från platsen.

RELATED ARTICLES

Populärt