SverigeSvensk succé: Bland de bästa i Europa på vaccinering

Svensk succé: Bland de bästa i Europa på vaccinering

Det gick trögt i början – men nu har Sverige lagt sig bland toppen av vaccinationsligan.

Efter en långsam vaccinationsstart går det nu framåt. Sverige vaccineras i allt snabbare takt.

Fler än två av fem svenskar, 40,4 procent, har nu fått minst en dos vaccin.

Bäst i Europa är de mindre ö-nationerna Malta och Island, där över hälften av den vuxna befolkningen har fått minst en dos. Nederländerna och Tyskland ligger ungefär på samma nivå som Sverige på drygt 40 procent.

Statsminister Stefan Löfven har vaccinerats.

Däremot ligger Sverige en bra bit framför grannländerna Norge och Danmark. Enligt vaccinsamordnaren Richard Bergström kan det bero på att Sverige har en bra organisation för vaccineringen, och att svenskar har en hög vaccinationsvilja, skriver TT.

Läs mer

Populärt