SverigeLöfven och Dadgostar ökar i förtroende – Kristersson backar

Löfven och Dadgostar ökar i förtroende – Kristersson backar

En helt ny mätning, som gjort under de senaste dagarna, visar att Ulf Kristersson tappat i förtroende under regeringskrisen. Den stora vinnaren är V:s Nooshi Dadgostar.

Ingen kan väl ha missat turbulensen i svensk politik under den senaste veckan. Efter att Vänsterpartiet gått emot regeringen i frågan om hyresregleringar, föll regeringen Löfven i en misstroendeomröstning i måndags. Senast nu på måndag måste Stefan Löfven bestämma sig om han vill försöka bilda en ny regering eller om det är extra val till hösten som gäller.

Exakt hur det här slutar vet vi inte, men en helt ny förtroendemätning från Novus, som är utförd under krisen, kanske kan ge en fingervisning.

Dadgostar, Löfven och Åkesson ökar

Där ökar Vänsterpartiets Nooshi Dadgostar rejält, och går upp med fem procentenheter jämfört med mars i år. Dock ligger V-ledaren på blygsamma 19 procents förtroende bland väljarna.

Även Stefan Löfven ser ut att ha folkets stöd i i krisen. Statsministern ökar med två procentenheter och står nu ensam på förstaplatsen när det gäller partiledarförtroende. 38 procent av svenska folket har förtroende för Löfven.

Moderaten Ulf Kristersson, som ser sig själv som statsministerkandidat, backar med en procentenhet och lägger sig på 35 procent.

Även SD:s Jimmie Åkesson ökar i mätningen. Åkesson går därmed om Centerns Annie Lööf och lägger sig på en tredjeplats i Novus-mätningen.

Läs mer

Populärt