fbpx
HemBreakingDanmarks statsminister hyllar Löfven: "Har kämpat för ett mer rättvist Sverige"

Danmarks statsminister hyllar Löfven: ”Har kämpat för ett mer rättvist Sverige”

Mette Fredriksen sparar inte på orden efter nyheten om att Stefan Löfven avgår i höst.

På söndagen kom nyheten som få hade väntat sig. Stefan Löfven avgår som både partiledare för Socialdemokraterna och som statsminister i samband med partikongressen i november.

Flera svenska partiledare har gått ut och visat respekt för Löfven som politisk ledare, men även internationella toppnamn har uppmärksammat beslutet. En av dem är Danmarks statsminister, socialdemokraten Mette Frederiksen.

”I tio år har du kämpat för ett mer jämlikt och rättvisare Sverige. Du har lett vägen i klimatkampen, och visat att de nordiska länderna kan ta täten i när det gäller globalt klimatledarskap”, skriver Frederiksen på Instagram.

”Du kommer utan tvivel att bli saknad”, avslutar hon sitt inlägg med.

Just nu pågår arbetet för fullt med att hitta en ersättare till Stefan Löfven. Valberedningens mål är att så fort som möjligt hitta ett förslag på vem som ska ta över.

– Vi kommer att ta oss an den uppgiften med all kraft, så att vi så snart som möjligt inför kongressen ska kunna presentera vem som står till förfogande som kandidat att vara partiordförande, sa valberedningens ordförande Elvy Söderström på en pressträff på söndagen.

RELATED ARTICLES

Populärt