HemNyheterMagdas drömsiffror – så tror väljarna hon blir som partiledare

Magdas drömsiffror – så tror väljarna hon blir som partiledare

Det ser redan bra ut för Magdalena Anderssons tid som partiledare för Socialdemokraterna. Detta trots att hon inte ens är vald än.

I november är det dags för Socialdemokraterna att välja ny partiledare, och om inget oväntat händer kommer det bli Magdalena Andersson som tar över rodret. Anderssson blir då inte bara S-ledare, utan antagligen också Sveriges första kvinnliga statsmininster, förutsatt att riksdagen släpper igenom henne.

Men trots att ”Magda” inte ens valts till partiledare än så verkar svenska folket se mycket positivt på hennes framtida ledarskap.

Två starka mätningar

Den 21 september släppte Novus en ny mätning som visar att Andersson har rejält stort förtroende bland väljarna. 45 procent, alltså nästan varannan väljare, har ganska eller mycket stort förtroende för Magdalena Andersson. Den andra statsministerkandidaten, Moderaternas Ulf Kristersson har bara 35 procents förtroende bland väljarna.

Nu i veckan nominerades Andersson av valberedningen för att bli nästa partiledare, och på torsdagen släpptes en helt ny mätning av Ipsos, som visade att väljarna har höga förväntningar på henne.

Hela 40 procent av väljarna tror att Andersson kommer att göra ett mycket eller något bättre jobb än Stefan Löfven. Något färre tror att det vare sig blir bättre eller sämre med Magda som partiledare, och bara sju procent tror att det kommer bli sämre.

Magdalena Andersson ser med andra ord ut att kunna få en rivstart som partiledare och statsminister när hon av allt att döma tar över skutan i november.

RELATED ARTICLES

Populärt