NyheterVaktbolag ska skydda regeringen – anställda delar nazistisk propaganda

Vaktbolag ska skydda regeringen – anställda delar nazistisk propaganda

På måndag ska vaktbolaget Avarn börja skydda regeringen och Stefan Löfven. Men nu kan tidningen Dagens ETC avslöja att flera av bolagets anställda har högerextrema åsikter – och flera har kopplingar till Sverigedemokraternas toppskikt.

Det är tidningen Dagens ETC som idag kan avslöja att vaktbolaget Avarn har flera anställda som delat nazistiska och högerextrema bilder på sociala medier. Avarn har som uppgift att skydda hela svenska skyddsobjekt – på måndag ska de börja skydda regeringen och statsminister Stefan Löfven med beväpnade vakter.

ETC har gått igenom flera av väktarnas sociala medie-konton, och upptäckt att ett 20-tal personer inom Avarn har delat högerextremt material den senaste tiden. Flera visar stolt upp nazist-tatueringar och poserar med vapen. En har delat en bild där Stefan Löfven framställs som en kackerlacka.

Det finns också tydliga kopplingar till Sverigedemokraterna.

En före detta säkerhetschef på Avarn anlitades under flera år som konsult åt SD:s partiledning.

I ett mejl till Dagens ETC skriver Avarn att de inte har koll på vad anställda delar på sociala medier eftersom ””det bryter mot god sed på arbetsmarknaden samt EU:s dataskyddsförordning”.

Läs mer

Populärt