HemNyheterPiken mot högerpartierna: "Jag presenterar inga luftslott"

Piken mot högerpartierna: ”Jag presenterar inga luftslott”

När finansministern fick frågor om oppositionens förslag på en presskonferens idag så passade han på¨ att ge oppositionen en känga.

Idag måndag presenterade regeringen ett enormt paket på sammanlagt 14 miljarder, för att dämpa hushållens kostnader i och med de olika prisökningar som skett på grund av Rysslands invasion av Ukraina.

Det är framför allt bilägarna som nu kompenseras, du kan läsa mer om det här.

Under presskonferensen fick finansminister Mikael Damberg en fråga om oppositionens olika förslag om att sänka skatterna ännu mer. Damberg passade då på att påminna om att Sverige nu lägger sig på den lägsta skattenivån som kan nås med EU:s regelverk.

– Vi har lagt oss på den minimiskattningsnivå som finns i EU på diesel, och gör samma kompensation för bensin, sa Damberg under presskonferensen.

Han passade också på att rikta en pik mot högerpartierna, som så klart hade varit tvungna att anpassa sig efter samma EU-regler som regeringen, om nu högern hade styrt Sverige.

– Jag presenterar inga luftslott. Jag presenterar sådant som går att genomföra i verkligheten, och som har betydelse för svenska hushåll här och nu. Jag menar att det här paketet är kraftfullt och omfattande.

RELATED ARTICLES

Populärt