fbpx
NyheterZelenskyj talar till riksdagen

Zelenskyj talar till riksdagen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ska tala till den svenska riksdagen på torsdag, uppger riksdagen i ett pressmeddelande.

”Jag är hedrad över att Ukrainas president vill tala till riksdagen mitt under brinnande krig. Riksdagen har beslutat om unika stödinsatser för Ukraina och står fortsatt bakom landets kamp för sin frihet”, säger talman Andreas Norlén i en skriftlig kommentar.

Talet börjar 10.55 och kommer att sändas i riksdagens plenissal, där ledamöter, statsråd och inbjudna gäster deltar. Pressläktaren är öppen för media. Talet direktsänds via Teracom Kaknäs.

Zelenskyj har tidigare talat till bland annat EU-parlamentet och USA:s kongress. Då har han dels tackat för stödet från väst, dels vädjat om mer stöd – bland annat att en flygvapenfri zon ska införas över Ukraina, något som både USA och Nato hittills har vägrat att göra.

Läs mer

Populärt