fbpx
NyheterRyssland skapar Ikea-kopia – ser över möjliga åtgärder

Ryssland skapar Ikea-kopia – ser över möjliga åtgärder

I Ryssland skapas nu kopior av flera av de företag som stängt sina verksamheter i landet sedan invasionen av Ukraina inleddes.

Sedan invasionen av Ukraina har mängder av västerländska bolag dragit sig ur Ryssland, däribland svenska möbeljätten Ikea. Ryska politiker har hotat med att förstatliga bolagen som lämnar. Den senaste tiden har också ett annat fenomen dykt upp, i form av snarlika kopior av företagen. Nu verkar det ha drabbat Ikea, rapporterar Göteborgs-Posten.

Enligt handlingar från ryska patentverket har en ansökan gjorts om att få starta företaget “Idea – möbelfabrik”, komplett med en logga som liknar Ikeas.

”Inter Ikea Systems B.V., som ägare till de immateriella rättigheterna av Ikea-konceptet, inklusive Ikea som varumärke, är medveten om detta och ser just nu över ärendet och möjliga åtgärder”, skriver Ikeas holdingbolag Ingka Group i en kommentar till tidningen.

Läs mer

Populärt