fbpx
HemUtblickMcDonalds lämnar Ryssland – säljer resaturanger

McDonalds lämnar Ryssland – säljer resaturanger

McDonalds säljer av all sin verksamhet i Ryssland, meddelar bolaget på måndagen. Sedan i början på mars har snabbmatsjättens 850 restauranger i Ryssland hållits stängda men de 62 000 anställda har fortfarande fått sina löner utbetalda.

Enligt McDonalds vd Chris Kempczinski har de anställdas och de ryska leverantörernas hängivenhet och lojalitet gjort det till ett svårt beslut att lämna landet men det att det inte är ”försvarbart eller i linje med McDonalds värderingar” att fortsätta sin ryska verksamhet.

En potentiell köpare har bolaget inte gått ut med än. Under försäljningens gång kommer McDonalds att ta bort alla skyltar och symboler med företagets logga i Ryssland. Den nya ägaren kommer inte heller att få använda McDonalds namn, logga eller meny, skriver bolaget i ett uttalande.

RELATED ARTICLES

Populärt