fbpx
SverigeLäkare sprider antivaccinbudskap: "Sabotage"

Läkare sprider antivaccinbudskap: ”Sabotage”

Trots att läkaren spridit felaktiga uppgifter om vaccin kommer Region Kalmar inte att agera.

En läkare från Småland har i föreläsningar hävdat att vaccin mot covid -19 skulle öka risken för cancer, ett budskap som fått stor spridning i både Sverige och andra länder via sociala medier. Men arbetsgivaren Region Kalmar län kommer inte att agera, rapporterar P4 Kalmar.

– Det här är en av våra medarbetare som har uttalat sig som privatperson och det har den här personen naturligtvis all rätt att göra, säger regionens hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Rosenqvist.

Det finns enligt Läkemedelsverket inga belägg för en koppling mellan cancer och covidvaccin. Men Johan Ahlgren, docent i onkologi och verksamhetschef på Regionalt Cancercentrum Mellansverige, befarar att många drar öronen åt sig och avstår från vaccination när en läkare går ut med ett sådant budskap, särskilt de som kanske varit skeptiska från början.

– När samtidigt regionen lägger ner massor med resurser på att vaccinera sin befolkning och dessutom lägger ner stora resurser på att behandla personer med covid, så tycker jag att det här är som ett sabotage, säger han till radion.

Läs mer

Populärt