fbpx
NyheterÖresundsbron släcks under energikrisen

Öresundsbron släcks under energikrisen

Belysningen på Öresundsbron släcks med anledning av energikrisen. Pylonerna lyser framöver enbart under advent, julhelgen, nyår och flaggdagar – och motorvägsbelysningen släcks varje natt mellan klockan ett och fem, uppger brokonsortiet i ett pressutskick.

Totalt beräknar nedsläckningen ge en besparing på runt 9 MWh per månad under vinterhalvåret. Tunnelbelysningen och annan säkerhetskritisk belysning för sjö- och luftfart kommer dock vara fortsatt tänd.

”Vi vill manifestera vårt deltagande i ett läge där alla bidrar för att spara energi. Samtidigt vill vi fortsätta sprida ljus och julstämning i en mörk tid,” säger Bengt Hergart, som är brons anläggningsdirektör.

Öresundsbrons Ukrainabelysning kommer vara tänd varje söndag mellan klockan 18-22 fram till att det första adventsljuset tänds.

Läs mer

Populärt