fbpx
PolitikHögerstyre chockhöjer sina egna arvoden

Högerstyre chockhöjer sina egna arvoden

Det nya styret i Norrtälje får nu hård kritik efter att ha höjt sina egna arvoden med över 20 000 kronor i månaden.

Efter valet tog Moderaterna, Sverigedemokraterna, Liberalerna och Kristdemokraterna över makten i Norrtälje. På måndagen fattade högerstyret ett av mandatperiodens första beslut: en rejäl löneökning för sig själva.

Till exempel får nu kommunstyrelsens ordförande, moderaten Bino Drummond nu hela 110 400 kronor i månaden.

Socialdemokraternas Erik Carenholm är djupt kritisk till högerns beteende. Han påpekar att Sverige just nu är i en kris med stigande matpriser och hög inflation.

”Att i det läget ge sig själv en löneförhöjning med 27 procent är minst sagt makabert. Under kommunfullmäktige gick samtliga från oppositionen – S, C, V, Mp – upp och kritiserade förfarandet. Från högerstyret gick.. ingen upp. Total tystnad. Sen gick det till votering – och gick igenom”, skriver Carenholm på Twitter.

Läs mer

Populärt