fbpx
NyheterStockholms stad säger upp Attendo-avtal

Stockholms stad säger upp Attendo-avtal

Det nya S-styret i Stockholms stad väljer att säga upp ett avtal med vårdjätten Attendo.

Stockholms stad väljer att inte förlänga sitt avtal med vårdbolaget Attendo för äldreboendet Sabbatsbergsbyn, enligt SR:s Ekot.

Det nya styret saknar förtroende för Attendo efter domen mot två företrädare för bolaget, som dömdes för brott mot meddelarskyddet efter att en anställd fått en erinran efter att ha pratat i media om missförhållanden på äldreboendet i Stockholm.

Attendo får därmed inte längre driva Sabbatsbergsbyn. Stockholms stad har för avsikt att driva boendet i egen regi.

Attendo skriver i en kommentar till beslutet att de försökt få till stånd en dialog med politikerna, men att de kommer att ”se till att överlämnandet nästa år sker på ett tryggt och bra sätt för boende och medarbetare”.

Läs mer

Populärt